Kleuters

Kleuters zijn volop in beweging: rollen, kruipen, klimmen, klauteren, rennen, dansen, zingen. 

Ze leren zichzelf en hun bewegingen ontdekken, hun grenzen kennen en ze leren die grenzen met kleine stapjes te verleggen. Kleuters ontdekken ook elkaar en gaan “samen bewegen”. We beginnen met eenvoudige spelletjes en langzaamaan krijgt de kleuter begrip voor “spelregels” en “samenwerken”. 

Na even “uitleven” starten we vaak met een spelletje in de kring. De kinderen leren elkaar kennen, samen beginnen en eindigen wordt belangrijk evenals herhaling en herkenbaarheid. 

Het is van belang dat de kleuter plezier heeft / krijgt in bewegen en zelfvertrouwen kan ontwikkelen. Tijdens het bewegen worden houding en bewegingen vrijer en soepeler. 

Wij willen de lessen aanbieden  in overeenstemming met de motorische ontwikkeling en de interesse van uw kleuter. 

Kleutergym: DE BASIS VAN ALLE SPORTEN

We maken gebruik van grote materialen als banken, touwen, grote matten, lange matten, klimrekken, toestellen. Met behulp van ringen en touwen wordt gezwaaid en geschommeld. Er wordt geoefend op “vaste” ondergrond, maar ook op een “wiebelende ondergrond”. De kleuter ervaart begrippen als evenwicht en diepte en wordt uitgedaagd, eerst met hulp en later misschien wel “helemaal zelf” opdrachtjes uit te voeren. Er is aandacht voor een goede motoriek, coördinatie, kracht en lenigheid. 

Omdat “gooien en vangen” van belang zijn voor spelen op school en op straat en balspel de basis is van vele andere sporten, wordt ook aandacht besteed aan spelen met ballen in diverse soorten en maten. We gooien, stuiteren, rollen en richten met ballen, pittenzakjes, kleine ringen, hoepels, grote blokken e.d.  

De kleuters zijn ingedeeld in twee leeftijdsgroepen: 3 - 4 jarigen en 5 - 6 jarigen. 

Kleuterdans

Op voor kinderen bekende muziek komen ritme en maatgevoel aan de orde en ontdekken de kinderen het plezier van het ritmisch bewegen op muziek. Er wordt gelet op een goede lichaamshouding, ontwikkeling van coördinatie, balans en souplesse. We leren grote bewegingen door gebruik te maken van de hele zaal, we leren bewegingen af te wisselen met kleine bewegingen en we maken vooral heel veel plezier!

free joomla templatesjoomla templates
(C) 2017  G.V. Orion - Putten