Jazzdans

Kun jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort ? Dan is jazzdans ook iets voor jou!

Dansen is voor meisjes en jongens!

Swingende muziek nodigt uit om te bewegen en bewegen is gezond. Je lekker even uitleven, samen met je vrienden en vriendinnen dansen op de muziek die jij leuk vindt.

Natuurlijk leer je ook dansen op minder bekende muziek. Je leert danspassen op langzame maar ook op supersnelle ritmes variërend van pop tot jazz, van soul tot hiphop, moderne en oude muziek. 

De motorische ontwikkeling van een kleuter is anders dan die van een 7 jarige. Onze groepen zijn daarom ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. 

Jazzdans voor kleuters van 3-5 jaar.

Na even “uitleven” starten we met een spelletje op muziek. Om samen te kunnen dansen moeten kinderen elkaar leren kennen, samen beginnen en eindigen wordt belangrijk. Herhaling en herkenbaarheid aan het begin van de les geven zekerheid. Spelenderwijs komen ritme en maatgevoel aan de orde en ontdekt de deelnemer het plezier van het ritmisch bewegen op muziek. We leren bewegen in een grote ruimte door gebruik te maken van de hele zaal.

Het is van belang dat de kleuter plezier heeft / krijgt in bewegen en hierdoor zelfvertrouwen kan ontwikkelen.

 

Jazzdans voor 6-8 jarigen

Tijdens het bewegen “op de vloer” worden houding en bewegingen vrijer en soepeler. Het bewegen op muziek is al meer gericht op goede lichaamshouding, coördinatie, balans, en lenigheid.

De deelnemers ontdekken hun eigen mogelijkheden om op verschillende soorten muziek te bewegen. Zij leren dansen in groepsverband. Dansen is een teamsport!

 

Jazzdans voor 9 – 13 jaar

Ritme en maatgevoel ontwikkelen zich steeds verder. De coördinatie wordt steeds beter beheerst en de danspassen worden moeilijker. Ook buiten verenigingsverband zijn deelnemers bezig met hun danspassie (denk aan: schoolvoorstellingen, samen met vriendinnen dansmuziek uitzoeken, eigen danspassen ontwikkelen etc.). 

 

Jazzdans voor 13 - 16 jaar

Jazzdans wordt een manier om je te uiten en om “uit te gaan”, ook in je eigen sportuur.

 

Jazz voor 16 jaar en ouder

Dansen blijft voor alle leeftijden een sportieve, gezellige vrijetijdsbesteding!

Goed voor je conditie!
 

 

Orion biedt verschillende uren in verschillende leeftijdsgroepen, zie lesrooster.

free joomla templatesjoomla templates
(C) 2017  G.V. Orion - Putten